Ronald Ditmers vliegvissen Weblog - 2006/2007

 

Plaats, tijd & weer

Omschrijving

Grindsted, Denemarken

3 Mei 2007

Laatste visdag alleen naar de Grindsted bovenstrooms Grindsted gegaan.

Fantasties weer en mooie omgeving, maar wederom weinig aanbeten en stijgers.

Nog kort aan de Ansager gevist, dit maal meer stroom opwaarts van Stenderup. Het water is hier zeer smal.

Grindsted, Denemarken

1 Mei 2007

 

Langs een groot deel van de Skjern gereden op zoek naar een interessante stek. Veel zalmvissers en voornamelijk troebel water.

Tenslotte samen met Peter & Axel stroomopwaarts van Grindsted gevist. Vergunning gekocht bij de lokale camping. 

De Grindsted is hier een stuk smaller en helderder. Ondanks grote hengeldruk toch een vlagzalm en beekforel gevangen met zinkende leader en nimf.

Aan het einde van de dag nog kort de Ansager bij Stenderup geprobeerd. Stek oogt niet attractief, maar Axel vangt hier zijn vierde en tevens grootste vis voor vandaag. Een regenboogforel van circa 30 cm.

Grindsted, Denemarken

30 April 2007

Samen met Peter de Deense visvergunning en diverse visbenodigheden gekocht in Varde en vervolgens gevist in de Grindsted bij Eg. Vergunning voor dit water gekocht bij een boerderij in de buurt langs de weg. Circa 10 Euro per dag.

Redelijk snelstromende heidebeek, met kans op zalm, maar niet zo helder als afgelopen zondag ?! Geen stijgers en geen aanbeten ondanks vele visuren met droge vliegen streamers & nimfen tussen Eg en Mlby.

Nr Nebel, Denemarken

29 April 2007

Enkele rivieren in de omgeving verkend (Grote forel gespot in de Grindsted nabij Eg en diverse vlagzalmen in Grindsted) en beige streamers gebonden.

 

Kyll bij Phillipsheim

5 Oktober 2006

8 - 16 graden, bewolkt met af en toe zon.

's-Morgens van Muerlenbach naar Phillipsheim gereden.

Vergunning voor tien euro in nabij Speicher gekocht.

Mooi traject van prive persoon met helder water, veel stroomversnellingen en diepe pools. Twijfels over visstand na gesprek met eigenaar en voorbijganger met hond.

 Klik op foto voor vergrooting 

De gehele dag geen oppervlakte activiteit waargenomen.

Een mooie bruine forel gevangen op goudkop HE nimf aan snel zinkende leader met korte 18/00 tippet. Dit werkt beter dan een extra loodje.

Peter ving er ook een op een droge vlieg in het langzaam stromende deel aan het einde.

Al met al een mooi dag, maar het aantal gevangen vissen viel tegen.

Kyll bij Muerlenbach

4 Oktober 2006

 

Extreem laag water (circa 49 cm volgens Pegel Densborn) en vrijwel geen oppervlakte activiteit. 's-Morgens lichte regen. Later bewolkt en relatief warm.

's-Morgens twee bruine forellen gevangen op ballon-sedge met hertenhaar. De droge vliegen zijn op het grijze water en in schuimbanen & stroomversnellingtjes nauwelijks zichtbaar. Daarom 's-middags met goudkop HE nimf en daarmee twee bruine forellen gevangen vlak langs kant.

Peter vist voornamelijk met droge vliegen en heeft een vergelijkbare vangst.

In het Eifeler Hof verteld men dat er 3 tot 4 keer per jaar vis uitgezet wordt, maar dat men dat vlak voor het einde van het seizoen niet meer doet. Dit verklaart wellicht onze goede vangsten van vorig jaar juni !

Dordrecht,

30 september 2006

Vliegbind spullen gekocht ter voorbereiding op m'n jaarlijkse vistrip naar Murlenbach in Duitsland met Peter Oster. Het kriebelt weer want de afgelopen 18 maanden is er door het zeilen en werken weinig tijd geweest voor het vliegvissen.

Vooruitzichten zijn niet goed. Slechts 49 cm water bij meetstation Densborn en regenbuien voorspeld. Desondanks veel droge vliegjes en nimfen gemaakt, zoals onderstaande red tag nimf.

 

 

Zie ook :

 

Weblog 2001

Weblog 2002

Weblog 2003

Weblog 2004

 

 

Terug naar mijn homepage / Terug naar mijn vliegvis pagina